آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
عوارض های کرونا

عوارض های بعد از کرونا


کرونا،نام اختصاری بیماری کووید-۱۹ است، یک بیماری تنفسی است و توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می‌شود. این بیماری علائم متعددی دارد. برخی علائم کرونا خفیف و برخی دیگر شدید و کشنده هستند. غیر از علائمی که در طول دوره کرونا بیمار تجربه می کند، برخی علائم بعد از کرونا نیز بیمار را درگیر می‌کنند که در این مقاله به بررسی آنها می پردازیم. 

 

هرچند بیماری کرونا الان کمتر دیده میشود ولی اگر هر زمان به آن درگیر شدید سریعا از همراه پزشک بگیرید : ویزیت پزشک در منزل 

 

کرونا


شایع ترین عوارض بعد از کرونا

عوارض بعد از کرونا به عنوان کووید طولانی نیز شناخته می‌شوند و مجموعه‌ای از علائمی هستند که می‌توانند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها پس از بهبودی از این بیماری در فرد باقی بماند.


برخی از شایع‌ترین عوارض بعد از کرونا عبارتند از:

 

●    خستگی:

شایع‌ترین نشانه کووید طولانی خستگی مفرط است که بیمار را درگیر میکند طوری که فرد بیمار توان انجام فعالیت های روزمره را ندارد.


●    تنگی نفس:

تنگی نفس خفیف تا شدید از نشانه های کرونا است و انجام فعالیت‌های روزمره را برای بیمار با مشکل مواجه می کند و به دلیل کاهش سطح اکسیژن خون ، فرد دچار تنگی نفس می شود. 


●    سرفه:

 یکی دیگر از نشانه های کوید ،سرفه خشک یا خلط دار است و برای چند هفته یا ماه ها، فرد را درگیر می کند.
●    درد عضلانی یا مفصلی: درد در هر نقطه از بدن می تواند رخ دهد و ممکن است شدید باشد طوری که رمق کمی برای بیمار باقی می ماند و مدام دچار احساس کوفتگی بدن است. 


●    سردرد:

سردردهای بعد از کرونا معمولا از نوع سردردهای معمولی تا میگرن هستند که بیمار را با مشکل مواجه می کند.
●    از دست دادن حس بویایی یا چشایی: برای بیماران کرونایی، از دست دادن حس بویایی و چشایی تجربه ناخوشایندی است. این حالت برخی اوقات خیلی زود از بین می‌رود و در مواردی چند ماه طول می کشد تا رفع شود. 


●    مشکلات تمرکز یا حافظه:

مشکلات خفیف در ارتباط با حافظه می تواند مشکل در یافتن کلمات باشد و در نوع شدید، ناتوانی در انجام کارهایی باشد که به تمرکز نیاز دارند.


●    افسردگی یا اضطراب:

افراد مبتلا به کووید طولانی گاهی در معرض خطر ابتلا به افسردگی یا اضطراب هستند.این مشکل می‌تواند در اثر ترس و اضطراب و نیز تحمل علائم بیماری در فرد بیمار ایجاد شود. 


●    آسیب به قلب:

کووید-19 گاها به عضله قلب آسیب می رساند و خطر نارسایی قلبی یا سایر عوارض قلبی را افزایش می دهد.


●    آسیب به ریه ها:

 کرونا این توانایی را دارد که باعث ایجاد اسکار در ریه ها شده و تنفس را با مشکل مواجه کند اکثر بیمارانی که درصد درگیری ریه آنها توسط ویروس کرونا بالا بود، به نوع شدید کرونا مبتلا بودند.


●    آسیب به مغز:

 کرونا می تواند باعث سکته مغزی، تشنج و سایر مشکلات عصبی شود.


●    مشکلات پوستی:

بثورات پوستی یا ریزش مو از عوارضی است که بیشتر افراد از آن شاکی هستند. 

 

ریزش مو بعد از کرونا

یک عارضه شایع بعد از ابتلا به کرونا،ریزش مو است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. این عارضه چند ماه پس از بهبودی از بیماری شروع شده  و می‌تواند موقتی یا دائمی باشد.

این عارضه را بایدد سریعا درمان کنید : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

 

عوارض بعد از کرونا


عوامل زیر در  ریزش مو بعد از کرونا نقش دارند:

 

●    تلوژن افلوویوم:

 نوعی ریزش موی سکه‌ای است که در اثر شوک یا استرس به بدن وارد می‌شود.و از آنجا که ابتلا به کرونا یک نوع شوک به بدن وارد میکند، باعث تلوژن افلوویوم می شود.

●    استرس:

اضطراب و استرس ناشی از بیماری و قرنطینه یکی دیگر از عوامل ریزش مو است. 

●    تغییرات هورمونی:

 از آنجا که کرونا باعث تغییرات هورمونی در بدن می شود، در نهایت به ریزش مو منجر می‌شود.

●    کمبود مواد مغذی:

در برخی موارد، کمبود مواد مغذی مانند آهن، زینک و ویتامین D نیز می‌تواند باعث ریزش مو بعد از کرونا شود.
ریزش مو بعد از کرونا می تواند به صورت ریزش موی ناگهانی باشد. در این حالت، فرد به طور ناگهانی شاهد ریزش بیشتر موی خود، به خصوص در هنگام شانه زدن یا دوش گرفتن، می‌شود.گاهی تیز ریزش مو به صورت کاهش تراکم مو است و در این نوع ریزش مو،موها نازک‌تر و کم‌پشت‌تر می‌شوند.در برخی موارد، ریزش مو در ناحیه شقیقه‌ها بیشتر است.اگر بعد از بهبود بیماری کرونا دچار ریزش مو هستید ، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا درمان مناسب برای قطع ریزش موی شما آغاز شود.

 
درمان ریزش مو بعد از کرونا

در اکثر افراد،ریزش مو بعد از کرونا، موقتی است و بدون نیاز به درمان خاصی،خود به خود متوقف می‌شود. با این حال، برای تسریع روند بهبودی و کاهش ریزش مو بهتر است فرد، استرس خود را مدیریت کند و همچنین از رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد،پیروی کند و در صورت کمبود مواد مغذی، با مشورت پزشک از مکمل‌های غذایی مانند آهن، زینک و ویتامین D استفاده نماید.
استفاده از محلول‌ها و شامپوهای ضد ریزش مو می‌تواند به تقویت موها و کاهش ریزش مو کمک کند و در موارد شدید ریزش مو، پزشک داروهایی مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید را تجویز  می کند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر فرد با ریزش موی شدید مواجه شد به طوری که بعد از چند ماه متوقف نمی‌شود، باید به پزشک مراجعه کند. پزشک می‌تواند علت ریزش مو را تشخیص داده و درمان مناسب را تجویز کند. 


پیشگیری از ابتلا به کرونا

بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، انجام واکسیناسیون، رعایت بهداشت فردی و حفظ فاصله اجتماعی است:
●    واکسیناسیون: واکسن‌های کرونا به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ را کاهش می دهند.
●    رعایت بهداشت فردی: شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی‌کننده دست(الکل)، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه (استفاده از ماسک های استاندارد نقش زیادی در عدم انتقال ویروس کرونا به افراد دیگر دارد)، و عدم تماس با افراد بیمار از اقدامات ضروری برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا هستند.
●    حفظ فاصله اجتماعی: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، حضور در مکان‌های شلوغ و پرجمعیت و حفظ فاصله حداقل دو متر از افراد دیگر به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک بزرگی می کند.

 

درمان علائم کرونا

بیماری کرونا، برخی افراد را به طور خفیف درگیر میکند و اکثر افراد بدون نیاز به درمان خاصی بهبود می‌یابند و برای تسکین علائم  از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده می شود.اما در موارد شدیدتر، بیمار نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد و باید اکسیژن‌تراپی یا سایر درمان‌ها، را دریافت کند .
درمان‌های خاصی که معمولا برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز می شوند عبارتند از:


●    داروهای ضد ویروسی:

 داروهای ضد ویروسی که پزشک تجویز میکند با مسدود کردن تکثیر ویروس در بدن، به بهبود کرونا کمک می‌کنند. 


●    آنتی‌بادی‌های مونوکلونال:

 این آنتی‌بادی‌ها که در آزمایشگاه تولید می‌شوند، به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با ویروس کمک می‌کنند.


●    داروهای ضد التهاب:

کاهش التهاب در بدن که یکی از عوارض کرونا است،از طریق مصرف داروهای ضد التهاب امکان پذیر است و پزشک با توجه به شدن بیماری و سن و جنس بیمار، نوعی از این داروها را تجویز می کند. 
نوع داروی تجویز شده برای هر بیمار با توجه به شدت و نوع علائم آن و حتی سن و جنسیت او توسط پزشک تعیین می شود.

 

در دوران کرونا هیچ چیز مانند تزریق دارو های تقویتی به بدن ما را از شر آن خلاص نمیکند : تزریق سرم در منزل 

 

عوارض های کرونا

 

خاطرات تلخ دوران کرونا 

دوران همه‌گیری کرونا، دورانی پرفراز و نشیبی برای  مردم سراسر جهان بود و خاطرات تلخی را به یادگار گذاشت. این خاطرات تلخ همچون غمی عمیق بر قلب‌ها نقش بست و یادآور فقدان‌ها، ترس‌ها و چالش‌های بی‌سابقه‌ای بود که بشر با آن دست و پنجه نرم کرد.
تلخ‌ترین خاطرات دوران کرونا از دست دادن عزیزان بود. فقدان ناگهانی و دردناک اعضای خانواده و دوستان بر اثر ابتلا به کرونا، یکی از بزرگترین غم‌های این دوران بود که خاطرات تلخی را در اذهان به جا گذاشت. مردم همچنین ترس و اضطراب فراگیر آن دوران را هیچگاه فراموش نخواهند کرد، نگرانی برای سلامت خود و عزیزان، و اخبار ناامید کننده از آمار مبتلا و جان‌باختگان، فضایی از اضطراب و ناامیدی را در جامعه به وجود آورده بود.تنهایی و انزوا و قرنطینه و محدودیت‌های اجتماعی، بسیاری از افراد را از عزیزان و اجتماع دور کرد. این تنهایی، مخصوصا برای افراد مسن، رنج و افسردگی بیشتری به همراه داشت. تعطیلی کسب‌وکارها، از دست دادن شغل بسیاری از خانواده‌ها را با مشکلات معیشتی مواجه کرد.همچنین تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، روند آموزش را مختل کرد و چالش‌های جدیدی را برای دانش‌آموزان و دانشجویان به وجود آورد. بحران کرونا، نابرابری‌های جامعه را عمیق‌تر کرد. اقشار کم‌برخوردار، بیشترین تبعات منفی این بحران را تحمل کردند.بسیاری از رویدادها و برنامه‌ها به خاطر کرونا لغو شدند و فرصت‌های تحصیلی، شغلی، تفریحی و اجتماعی، حسرت زیادی را برای افراد به همراه داشت. با وجود تمام این تلخی‌ها، در دوران کرونا نمونه‌های زیادی از همدلی، ایثار و تلاش‌های شبانه‌روزی کادر درمان بودیم که در خط مقدم مبارزه با این بیماری جان‌فشانی کردند.گذر از این بحران جهانی، درس‌های زیادی را به همگان آموخت تا در برابر چالش‌های بزرگ، باید با همبستگی و امید به آینده، قوی و مقاوم عمل کنیم.

‌نظرات کاربران