آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
آپنه خواب

آپنه خواب


آپنه خواب چیست ؟

 آیا از خر خر کردن همسرتان در خواب رنج می برید؟ آیا می دانستید که تحریک پذیری و عصبانیت می تواند ریشه ای بجز استرس و مسائل روانی داشته باشد؟  در اینگونه مواقع ، باید دلیل آن را در یک مشکل پزشکی به نام آپنه انسدادی خواب جستجو کنید که قابل درمان است . به شرط اینکه به موقع تشخیص و درمان گردد. در این مقاله درباره اینکه آپنه خواب چیست ؟ راه های درمان و رفع آن در کودکان و بزرگسالان چگونه است ؟ از روی کدام علائم ، آن را تشخیص دهید و مطالب اینچنینی آشنا می شوید. بهترین پزشک برای درمان این بیماری ، متخصص قلب می باشد. برای دریافت بدون نوبت و شبانه روزی از بهترین شرکت خدمات پرستاری  درخواست دهید : ویزیت متخصص قلب در منزل

آپنه خواب

آپنه انسدادی خواب چیست ؟

منظور از آپنه خواب ، توقف یا کاهش قدرت تنفس در حین خوابیدن می باشد این اختلال خواب که به انگلیسی sleep apnea نامیده می شود؛ تنفس شما را به مدت چند ثانیه در خواب مختل می کند. توقف تنفس می تواند در طول شب ، چندین بار ( از ده تا صد ها بار ) تکرار شود. در پاسخ به اینکه آپنه انسدادی خواب چیست ؟ باید گفت : به هر رفت و برگشت تنفس که دوره ای تکرار می شود یک آپنه می گویند. انسان ممکن است با هر دوره ، احساس خفگی کرده و به طور ناگهانی از خواب بپرد. رفع یبوست شدید و آمادگی برای عمل های راست روده با استفاده از خدمات:  تنقیه در منزل

انواع سندرم آپنه خواب

تنگی نفس در خواب می تواند به دلیل انواع سندرم آپنه خواب اتفاق بیفتد. انواع این اختلال ، عبارتند از :

آپنه انسدادی خواب

شایع ترین نوع آپنه بوده و به معنای انسداد کامل یا جزئی مسیر تنفس (سیستم فوقانی تنفسی) در طول خواب است که ممکن است در اثر شل شدگی عضلات زبان ، گلو و سایر بافت های این قسمت به وجود آید.

آپنه خواب مرکزی

سیستم عصبی مرکزی ، تحت فرمان مغز است . هرگاه ، فرمانی از مغز به سیستم تنفسی صادر نشود ، برای لحظاتی تنفس فرد قطع می شود. این نوع از آپنه ، نادر اما جدی و خطرآفرین است. برای یافتن علت این نوع آپنه می توان از ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل استفاده کرد.

آپنه خواب مختلط

گاهی علت شل شدگی عضلاتی که مسیر تنفس را می بندند؛ به فرمان صادر شده از مغز بر می گردد. زمانیکه آپنه خواب ، ترکیبی از هر دو نوع ( انسدادی _ مرکزی ) باشد ، گفته می شود که فرد به آپنه مختلط مبتلا شده است.

علائم آپنه خواب

افزایش یا کاهش تنفس  که از نشانه های آپنه خواب است ، می  تواند روی فشار خون اثر بگذارد. باید با توجه به علائمی همچون بالا رفتن فشارخون به متخصص قلب مراجعه کرد. سایر علائم آپنه خواب عبارتند از:

  • ایجاد صدای بلند و خرخر در طول خواب
  • احساس خفگی یا بختک روی قفسه سینه
  • احساس خستگی در زمان بیداری
  • بیدار شدن با احساس خفگی از خواب
  • داشتن سردرد های صبحگاهی
  • نداشتن تمرکز و مشکلات یادگیری
  • تحریک پذیری و زود عصبانی شدن
  • بالا رفتن فشار خون

پایین آوردن فشار خون و تصفیه خون با استفاده از خدمات فصد خون در منزل

عوارض آپنه خواب

با ادامه دار شدن بیماری و درمان دیر هنگام ، بروز برخی از عوارض در رابطه با آپنه خواب  دور از انتظار نیست . خطرات و عوارض آپنه خواب عبارتند از :

  • ابتلا به بیماری عروق کرونر
  • احتمال بروز سکته مغزی
  • ایجاد نارسایی قلبی _ ( کمک گرفتن از متخصص قلب )
  • افزایش احتمال ابتلا به دیابت
  • ابتلا به افسردگی
  • افزایش خطر تصادفات

تشخیص آپنه خواب چگونه است ؟

بعد از مراجعه به متخصص قلب و بررسی روند زندگی شما مبنی بر نحوه خواب ، سابقه خانوادگی ، گرفتن فشار خون ، بررسی عملکرد قلب ، بررسی آستانه تحریک پذیری ، داشتن یا نداشتن تمرکز ممکن است که آزمایشات زیر برایتان تجویز شود:

پلی ‌سومنوگرافی

این آزمایش می تواند در یک مرکز خواب یا در خانه انجام شود. مرکز شبانه روزی همراه طب قادر است تا با اعزام متخصص ( به همراه ارسال تجهیزات آزمایش پلی ‌سومنوگرافی ) برای ثبت فعالیت مغز ، قلب ، تنفس ، و عضلات را در طول خواب اقدام کند.

 درخواست دهید : فیزیوتراپی در منزل

تست آپنه خواب

این تست را خود شما نیز با داشتن دستگاه سنجش تنفس و سطح اکسیژن می توانید که انجام دهید. کافیست که انگشت خود را درون دستگاه اندازه گیری کننده سطح اکسیژن  قرار دهید یا با دستگاه سنجش تنفس، در طول خواب نفس بکشید.

درمان آپنه خواب

درمان آپنه خواب

همیشه درمان بیماری ها بر چند اصل استوار است. دریافت دارو در کنار پرهیز غذایی یا تغییر رفتار اجتماعی و سبک زندگی می تواند نتایج بهتری را برای بهبودی و رفع انواع بیماری ها از جمله آپنه خواب به ارمغان آورد. درمان آپنه خواب در موارد زیر خلاصه می شود :

 تغییر در سبک زندگی . کم کردن وزن اضافی ، نکشیدن سیگار ، انجام فعالیت های ورزشی منظم از جمله رفتارهای درمانی برای رفع آپنه خواب می باشند.

 استفاده دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی . رایج ترین درمان آپنه خواب ، قرار دادن دستگاه CPAP بر روی بینی و دهان در هنگام خواب است که می تواند تنگی نفس در خواب را بهبود بخشد زیرا فشار هوای ایجاد شده توسط این دستگاه ، مسیر تنفس باز نگه می دارد.

 سایر درمان‌ های آپنه خواب .  استفاده از روش هایی نظیر: جراحی ، دارو درمانی و ایمپلنت‌های دندانی ، بسته به پیشرفت آپنه خواب توسط برخی از متخصصان پیشنهاد می شود. در اینجا بخوانید : زگیل تناسلی و آزمایش HPV

‌نظرات کاربران