کیست سینه چیست ؟
بسیاری از بانوان زمانی که متوجه وجود توده ای در یک یا هر دو سینه خود میشوند،تصور یک توده بدخیم در ذهنشان نقش می بندد. ولی واقعیت این است که با افزایش دانش و آگاهی خود در زمینه توده سینه بعضا جای نگرانی نیست.در این مقاله قصد داریم تا به معرفی توده سینه که به کیست سینه یا فیبروکیستیک معروف است، بپردازیم. کیست سینه، کیسه کوچکی پر از مایع هستند که در بافت سینه بوجود می آیند و معمولا خوش خیم و غیر سرطانی است، کیست سینه می تواند در هر اندازه ای باشد، اما معمولاً کوچکتر از 2 سانتی متر می باشد.
برای اعزانم پرستار جهت انجام سرم تراپی در منزل کلیک کنید : تزریق سرم در منزل
انواع کیست سینه
دو نوع کیست سینه وجود دارد که به عنوان کیست های ساده و پیچیده تعریف میشوند.
شایع ترین نوع کیست سینه ، کیست های ساده سینه هستند. که کیسه های پر از مایع با دیواره های نازک و منظم میباشند.به طور کلی این کیست ها خوش خیمند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهند.اندازه کیست سینه معمولاً کوچکتر از 3 سانتی متر است. درست است که همانطور که گفته شد کیست هیچ علامتی ایجاد نمی کند، اما برخی از زنان ممکن است درد، حساسیت یا ناراحتی در سینه خود را تجربه کنند.
وجود این کیست ها معمولاً نگران کننده نیست و نیازی به درمان ندارند. با این حال، اگر کیست ها بزرگ یا دردناک باشند، متخصص زنان ممکن است برای اطمینان خاطر، مایعات را با سوزنی که از طریق پوست وارد کیست می شود، تخلیه کند.
و اما نوع دیگری از کیست وجود دارد که به عنوان کیست پیچیده شناخته میشود و معمولا دیواره های ضخیم و نامنظمی دارند و ممکن است خوش خیم یا حتی بدخیم باشند.
اگر کیست پیچیده ای در سینه فردی حس شود،متخصص زنان معمولا برای تعیین نوع کیست، بیوپسی انجام می دهد. چنانچه خوش خیم باشد، آن را با جراحی برمی دارد و اگر بدخیم باشد، درمان بسته به نوع و مرحله سرطان متفاوت خواهد بود.
اگر دچار عفونتی شده اید باید تحت نظر یک پزشک باشید : ویزیت متخصص عفونی در منزل
علت به وجود آمدن کیست سینه
علل دقیق کیست را نمیتوان به وضوح بیان کرد اما عواملی در ایجاد آن نقش دارند. تغییرات هورمونی میتواند یکی از فاکتورهای بروز کیست سینه باشد. تغییرات سطح استروژن و پروژسترون در دوران قاعدگی می تواند منجر به تشکیل کیست سینه شود.همچنین کیست های سینه ممکن است در محل زخم های سینه ایجاد شوند. در موارد نادر، کیست سینه می تواند ناشی از عفونت نیز باشد.
عوامل خطر ابتلا به کیست سینه
در مورد کیست سینه باید بگوییم که زنان بیشتر از مردان به کیست سینه مبتلا می شوند و کیست ها در زنان در سنین باروری، به خصوص بین 30 تا 50 سالگی شایع تر هستند. همچنین سابقه خانوادگی کیست سینه خطر ابتلا به آنها را افزایش می دهد.به طور مثال اگر مادری به کیست سینه مبتلا بوده است احتمال بوجود آمدن کیست در فرزند دختر او بیشتر خواهد بود. و در این موارد باید از لحاظ وجود کیست سینه، توسط متخصص زنان، ویزیت انجام شود. داروهای هورمونی مانند قرص های ضد بارداری یا درمان جایگزینی هورمون یکی از عوامل ایجاد کیست سینه در بانوان می باشد.
کودکتان شب ادراری دارد و از این قضیه رنج میبرید و نگران اوهستید : ویزیت متخصص اطفال در منزل
پیشگیری از کیست سینه
تقریبا می توان گفت که هیچ راهی برای پیشگیری قطعی از بروز کیست سینه وجود ندارد ولی برخی از اقدامات می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند از آن جمله میتوان به حفظ تعادل وزن اشاره کرد. باید بگوییم که چاقی خطر ابتلا به کیست سینه را افزایش می دهد.بنابراین با کنترل وزن، ریسک بروز کیست کاهش می یابد.همچنین مصرف یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل باشد می تواند به کاهش خطر ابتلا به کیست سینه کمک شایانی کند. افرادی که مایلند از ایجاد کیست در سینه خود پیشگیری کنند، باید مصرف الکل را قطع و یا به حداقل برسانند. از آنجا که استرس بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به کیست سینه را افزایش می دهد، با کنترل اضطراب و استرس نیز راه های ورود این کیست به سینه کاهش میابد.
در هر صورت اگر نگران کیست سینه هستید، مهم است که برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک می تواند سینه های شما را معاینه کند و در صورت نیاز سونوگرافی یا ماموگرافی را تجویز کند.
جهت انجام : سونوگرافی در منزل
علائم کیست سینه چیست؟
برخی از زنان مبتلا به کیست سینه، گاها هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. با این حال، برخی از علائم شایع کیست سینه می تواند درد، حساسیت یا ناراحتی در سینه باشد. درد ممکن است مبهم، تیز یا سوزشی باشد و در یک ناحیه خاص از سینه یا در کل سینه احساس شود. همچنین درد قبل از قاعدگی تشدید می شود.
کیست ها به عنوان توده های گردی احساس می شوند که به راحتی در سینه حرکت می کنند. و با معاینات ساده قابل لمس هستند.
در موارد نادر، کیست ها باعث ترشح شفاف یا بی رنگ از نوک پستان میشوند و در مواردی نیز ممکن است باعث قرمزی، تورم یا چین و چروک پوست سینه شوند.
اگر فردی هر یک از این علائم را تجربه می کند مهم است که برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کند. درست است که همه کیست ها علائمی ایجاد نمی کنند و اکثر آنها بی خطر هستند. با این حال، هر گونه تغییر در سینه ها باید توسط پزشک بررسی شود تا وجود بیماری جدی در بدن را رد کند.
دچار ضرب دیدگی در شکم شده اید : رادیولوژی در منزل
روشهای تشخیص کیست سینه
تشخیص کیست سینه معمولاً با معاینه فیزیکی سینه توسط متخصص زنان و سونوگرافی انجام می شود. در برخی موارد، برای بررسی دقیق تر انجام ماموگرافی توصیه میشود.
سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از داخل سینه استفاده می کند و به تأیید وجود کیست و تعیین اندازه، محل و ظاهر آن کمک می کند و ماموگرافی تصویری با اشعه ایکس از سینه است و برای تشخیص سایر مشکلات مانند سرطان سینه تجویز می شود.
کیست سینه بر شیردهی تأثیر دارد؟
کیست سینه به ندرت بر توانایی شیردهی تأثیر می گذارد، اما اگر کیست بزرگ و دردناک باشد ممکن است شیردهی را دشوار کند همچنین اگر کیست در نزدیکی نوک سینه باشد، در گرفتن صحیح نوک سینه توسط نوزاد مشکل ایجاد میشود و ضمن اینکه باعث درد در سینه مادر می شود، شیرخوردن را با چالش مواجه میکند.
کیست سینه در بارداری
همانطور که میدانید در دوران بارداری، سینهها دچار تغییراتی می شود که طبیعی است. با این حال، برخی از علائم وجود دارد که میتواند نشاندهنده یک مشکل جدیتر در این دوران باشد. هر گونه تغییر در سینهها و هر گونه توده جدیدی در سینه هر چند کوچک باشد، باید توسط پزشک متخصص زنان بررسی شود و چنانچه تغییراتی مانند چروکیدگی، قرمزی یا پوسته پوسته شدن در پوست سینه حس شود نباید نادیده گرفت. از لحاظ ترشحات سینه باید در نظر داشت که ترشحی که شفاف، سفید یا زرد است معمولاً جای نگرانی ندارد، اما ترشح خونی یا قهوهای رنگ باید توسط پزشک بررسی شود. همچنین هر گونه تغییر ناگهانی در شکل یا اندازه سینهها باید مورد بررسی قرار گیرد.
اگر چه درد ناحیه سینه در دوران بارداری شایع است، اما درد شدید یا مداوم را نباید نادیده گرفت.
تاثیر ورزش در پیشگیری از کیست سینه
تحقیقات و شواهد نشان میدهد که فعالیت بدنی منظم خطر ابتلا به کیست سینه را کاهش می دهد.
ورزش می تواند به کاهش سطح استروژن در بدن کمک کند و سطوح بالای استروژن با افزایش خطر ابتلا به کیست سینه مرتبط است.
حفظ وزن متعادل که در پی انجام فعالیت های ورزشی ایجاد می شود، می تواند به کاهش خطر ابتلا به کیست سینه کمک کند.همچنین ورزش می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. سیستم ایمنی قوی تر برای مبارزه با عفونت ها و بیماری ها لازم است.
خدمات همراه طب : تست پاپ اسمیر در منزل
انجمن سرطان آمریکا، ورزش را به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه توصیه می کند.انواع مختلفی از فعالیت های بدنی وجود دارد که می توان برای رسیدن به این هدف انجام داد که شامل پیاده روی،دویدن،شنا،دوچرخه سواری و ورزش های گروهی می باشد.
مهم است که فعالیت ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید و می توانید به طور منظم آن را برای حفظ سلامتی خود انجام دهید.