آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
ماه ششم بارداری

ماه ششم بارداری (هفته‌های 23 تا 27)


اگر در ماه ششم بارداری هستید و میخواهید بدانید که جنین در شکم شما چه شکلی است باید بگوییم در ماه ششم بارداری، قد جنین حدود 30 سانتی متر و وزن او حدود 680 گرم است.در این ماه، جنین به سرعت در حال رشد است و تمام اندام های او در حال تکامل و کارکردن هستند.مغز جنین نیز در حال رشد سریع است و حرکات او هماهنگ تر می شود.در این ماه،  متوجه حرکات، لگد زدن، چرخیدن و یا حرکات دیگر جنین خود می شوید و لذتی وصف ناپذیر را تجربه خواهید کرد.


تغییرات بدن مادر در ماه ششم بارداری 

شکم شما مادر گرامی در ماه ششم به طور قابل توجهی بزرگتر میشود و به یاد داشته باشید که احساس کشش و خارش در پوست طبیعی است‌‌. افزایش وزن، کمردرد، ورم پا و خستگی در این ماه دور از انتظار نیست‌.خبر خوب اینکه تهوع صبحگاهی در این ماه برای بسیاری از خانم ها از بین می رود و در عوض ممکن است تغییراتی در خلق و خوی خود داشته باشید.

 

ماه ششم بارداری

 

مراقبت های دوران بارداری در ماه ششم

همانطور که جنین با تغییرات زیادی  در ماه ششم  مواجه می شود. شما نیز تغییرات زیادی را در بدن خود تجربه می کنید و برای اینکه هم شما و هم جنین،دوران سالمی را پشت سر بگذارید، انجام مراقبت های دوران بارداری بسیار مهم و ضروری است. معاینات منظم این ماه را فراموش نکنید تا از سلامت خود و جنینتان مطمئن شوید. در این معاینات، پزشک فشار خون، وزن و وضعیت کلی شما را بررسی می کند و آزمایش های غربالگری که شامل سونوگرافی و آزمایش خون میشود را برای شما تجویز می کند.اگر رفتن به مراکز درمانی برای شما سخت شده است می‌توانید از خدمات ویزیت متخصص زنان در منزل استفاده کنید‌. به طور متعادل و سالم غذا میل کنید و مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین و لبنیات را در برنامه غذایی خود بگنجانید. از مصرف غذاهای ناسالم و مضر مانند غذاهای فرآوری شده، فست فود، غذاهای چرب و شیرین ، نوشابه های گازدار و الکل خودداری کنید.به اندازه کافی آب بنوشید. نوشیدن آب به حفظ رطوبت بدن شما و کمک به عملکرد صحیح اندام ها کمک می کند.با مشورت با پزشک خود، ورزش های دوران بارداری را به طور منظم انجام دهید زیرا ورزش به شما کمک می کند تا تناسب اندام خود را حفظ کنید، همچنین از کمردرد و یبوست جلوگیری می کند و روحیه خود را بهبود می بخشید. به اندازه کافی بخوابید. خواب کافی برای سلامت شما و جنینتان ضروری است.از استرس و اضطراب جدا خودداری کنید. استرس بر سلامت شما و جنینتان تأثیر منفی می گذارد. برای کاهش استرس می توانید از تکنیک های آرامش بخش استفاده کنید. در اثر کشش پوست شکم، ممکن است دچار خارش و ترک خوردگی خواهید شد و اگر نگران این مسئله هستید، از کرم های مرطوب کننده استفاده در ماه ششم بارداری، شکم شما به طور قابل توجهی بزرگتر شده است. برای اینکه در این دوران احساس راحتی بیشتری داشته باشید، از لباس های بارداری مناسب استفاده نمایید.می توانید در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کنید. این کلاس ها در بالا بردن سطح آگاهی شما در مورد مراحل زایمان، مراقبت از نوزاد و شیردهی کمک بزرگی میکنند‌. همچنین مطالعه در مورد زایمان و مراقبت از نوزاد می تواند به شما کمک کند تا برای این دوران آماده شوید.

 

تغذیه در ماه ششم بارداری

تغذیه در ماه ششم بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا همانطور که گفته شد جنین شما به سرعت در حال رشد است و نیاز است که مادر برای تغذیه مناسب در ماه ششم بارداری ، موارد زیر را رعایت کند:


●    میوه ها و سبزیجات: مصرف میوه و سبزیجات تازه در برنامه غذایی، ویتامین ها و فیبر مورد نیاز شما و جنینتان را تامین می کنند.

●    غلات کامل: از آنجا که غلات کامل فیبر و مواد مغذی بیشتری دارند.نان، برنج و ماکارونی سبوس دار را به جای غلات تصفیه شده ، در برنامه خود بگنجانید. 

●    پروتئین: گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و آجیل برای رشد و تکامل جنین ضروری است.

●    لبنیات: شیر، پنیر و ماست کم چرب، کلسیم مورد نیاز شما و جنینتان را تامین می کند.

●    چربی های سالم: روغن زیتون، آووکادو و آجیل ها، حاوی چربی های سالمی هستند که برای مادر و جنین مفید خواهند بود .

●    از مصرف غذاهای ناسالم و مضر مانند غذاهای فرآوری شده، فست فود، غذاهای چرب ، شیرینی جات، نوشابه های گازدار و الکل خودداری کنید.

●    به اندازه کافی آب بنوشید تا رطوبت بدن شما تامین شود و به عملکرد صحیح اندام ها کمک  کند.

●    از مصرف کافئین و چای سبز خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنید.

●    به توصیه پزشکان، از مصرف ماهی های پر جیوه مانند کوسه، شمشیرماهی و شاه ماهی خودداری کنید.

●    توجه داشته باشید که گوشت و مرغ  باید به طور کامل پخته شوند تا از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری شود‌.

 

ماه ششم بارداری چگونه است ؟


ویتامین ها و مواد مغذی ضروری در ماه ششم 

در ماه ششم بارداری علاوه بر مواردی که ذکر شد، شما به برخی از مواد مغذی و ویتامین ها بیشتر از قبل نیاز دارید.زیرا  این مواد مغذی برای رشد و تکامل جنین شما ضروری هستند:


●    اسید فولیک:

از آنجا که اسید فولیک از بروز نقص های عصبی در جنین جلوگیری می کند. آن را از طریق مکمل ها یا مصرف غذاهای حاوی اسید فولیک مانند سبزیجات برگ سبز، حبوبات و مرکبات دریافت کنید.


●    آهن:

آهن برای حمل اکسیژن به جنین شما ضروری است . پزشک علاوه بر تجویز قرص آهن، توصیه میکند که  با مصرف گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و سبزیجات برگ سبز آهن بدن خود را تامین کنید.


●    کلسیم:

برای رشد استخوان ها و دندان های جنین ،کلسیم را از لبنیات، سبزیجات برگ سبز و غذاهای غنی شده با کلسیم یه دست آورید‌ قرص های کلسیم نیز در این دوران تجویز میشوند‌


●    ویتامین D:

ویتامین D به جذب کلسیم کمک می کند و  از طریق نور خورشید، غذاهای دریایی و قرص ویتامین دی آن را به بدن برسانید.
با داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل در کنار دریافت مکمل های دوران بارداری ، می توانید مواد مغذی مورد نیاز خود و جنین را تامین کرده و از یک دوران بارداری سالم لذت ببرید.

 

عادت ماهیانه ات عقب افتاده و شک داری که بارداری یا نه میتونی آزمایش بتا رو داخل خونه بدی و مطمئن بشی : آزمایش در منزل 

 

علائم طبیعی ماه ششم بارداری (هفته‌های 23 تا 27)

در ماه ششم بارداری،شما تغییرات زیادی را چه از نظر جسمی و چه روحی در بدن خود تجربه می کنید.که در ادامه به تفکیک، آنها را بیان خواهیم کرد‌.


●    تغییرات جسمی
 

شکم مادر در ماه ششم به طور قابل توجهی بزرگتر می شود و  احساس کشش و خارش در پوست طبیعی است. در ماه ششم بارداری به طور متوسط 4 تا 6 کیلوگرم به وزن مادر اضافه خواهد شد و به دلیل افزایش وزن و فشار رحم بر ستون فقرات، کمردرد را تجربه خواهد کرد‌.حتی ممکن است تورم خفیفی در پاها و مچ پا داشته باشد.حرکات لگد زدن، چرخیدن جنین  حس خوشایندی به مادر می دهد و احساس خستگی در ماه ششم بارداری شایع است.به دلیل تغییرات هورمونی، ممکن است مادر یبوست را تجربه کند و به دلیل افزایش فشار رحم بر معده، سوزش معده به سراغ او بیاید‌همچنین  به دلیل فشار رحم بر مثانه،شروع تکرر ادرار دور از انتظار نیست‌.ترشحات واژن نیز بیشتر و غلیظ تر می شود.سردردهای خفیف در ماه ششم بارداری ممکن است به سراغ مادر بیاید که در این مورد حتما با پزشک خود در میان بگذارید.


●    علائم احساسی

علاوه بر تغییرات جسمی که ذکر شد،مادر ممکن است تغییراتی در خلق و خوی خود داشته باشد و عاطفی تر و حتی زودرنج شود. اضطراب و استرس در دوران بارداری نیز شایع است.
یک مادر آگاه ، با اطلاع از علائم طبیعی ماه ششم بارداری، چنانچه نکات گفته شده را رعایت کند، استرس و نگرانی بی مورد نخواهد داشت و از این ماه با لذت عبور کرده و به ماه هفتم و سه ماهه آخر بارداری می‌رسد.

 

ماه ششم بارداری


ویزیت متخصص زنان در منزل مادر باردار

 در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، امکان ویزیت متخصص زنان در منزل مادر باردار وجود دارد. مادر باردار در محیط آرام خانه خود معاینه می شود و در این صورت استرس کمتری را تجربه می کند زیرا نیاز به رفت و آمد به مطب یا بیمارستان ندارد و می‌تواند در زمان خود صرفه‌جویی کند.بعضا در مطب و کلینیک ها شاهد هستیم که مادران باردار ساعت ها به انتظار می نشینند تا نوبت ویزیت آنها فرا رسد و این مسئله برای یک خانم باردار مطلوب نیست. ویزیت در منزل برای مادرانی است که در مناطق روستایی یا دورافتاده زندگی می‌کنند یا مشکل حرکتی دارند، یک مزیت محسوب می شود .همچنین برای مادرانی که بارداری پرخطر دارند و دوقلو یا چند قلو باردار هستند. و یا مادرانی که در دوران بارداری دچار تهوع صبحگاهی شدید، کمردرد یا مشکلات تنفسی هستند.سونوگرافی در منزل یا ویزیت متخصص زنان در منزل پیشنهاد می شود.
در ویزیت در منزل، پزشک یا ماما می‌تواند علاوه بر معاینه فیزیکی، در مورد وضعیت فیزیکی و سلامتی با مادر باردار صحبت کند و مشاوره های لازم را در خصوص زایمان و مراقبت از نوزاد به مادر بدهد.


 

 

 

‌نظرات کاربران