آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

تامپون قاعدگی چیست ؟


تامپون قاعدگی

تامپون یک محصول بهداشتی برای دوران قاعدگی است و به جهت جذب خون قاعدگی از طریق قرار دادن داخل واژن طراحی شده است. جنس تامپون ها معمولاً از پنبه و مواد نرم و جاذب است و با لایه نازکی از ابریشم مصنوعی، ریون و یا الیاف دیگر احاطه شده و دور تامپون پیچیده می شود. تامپون ها به اندازه ای که در دهانه واژن جا بگیرند، فشرده و کوچک می‌شوند.

برخلاف نوار بهداشتی یا پد، تامپون داخل واژن قرار می گیرد. هنگامی که این محصول بهداشتی به درستی در داخل واژن قرار بگیرد، توسط عضلات واژن در جای خود نگه داشته می شود و با آغشته شدن به خون قاعدگی، مانند اسفنج منبسط شده و خون را به خود جذب کرده و از خروج آن جلوگیری می کند. نخی که به تامپون متصل است، خارج از بدن باقی می ماند و زمانی که فرد می خواهد تامپون را خارج کند، می تواند به آرامی نخ را بکشد و تامپون را بیرون بکشد.

تامپون ها در اندازه ها و با قابلیت جذب متفاوت برای افرادی که قاعدگی سبک و یا سنگینی دارند، طراحی شده اند.اینکه چه تامپون مناسب هر خانم است با یک بار تست کردن  مشخص میشود. تامپون ها بسته به میزان خونی که در زمان قاعدگی دفع می شود، جذب متفاوتی هم دارند و به طور کلی در انواع مختلف با قابلیت جذب سبک، معمولی، سوپر، سوپر پلاس و فوق جاذب وجود دارند. برخی از تامپون ها دارای یک اپلیکاتور پلاستیکی یا مقوایی نیز می باشند که دور تامپون پیچیده می شوند و قرار دادن آن در واژن را آسان تر می کند.

کلیک کنید : ویزیت متخصص قلب در منزل 

تامپون قاعدگی

نحوه استفاده از تامپون قاعدگی

برای استفاده از تامپون، ابتدا دستان خود را کاملاً بشویید و بعد تامپون را از بسته بندی خارج کنید.چنانچه از اپلیکاتور استفاده می کنید، آن را طبق دستورالعمل های روی بسته بندی باز کنید.در حالت نشسته و یا ایستاده به آرامی اپلیکاتور را داخل واژن قرار دهید. در این مرحله اپلیکاتور را برداشته و نخ تامپون را خارج از بدن نگه دارید.در خصوص زمان تعویض تامپون نیز نگران نباشید و هر 4 تا 8 ساعت یا زمانی که به حداکثر ظرفیت خود رسید، می توانید آن را تعویض کنید.برای بیرون آوردن تامپون، نخ را به آرامی بکشید تا تامپون  از واژن کاملا خارج شود و تامپون استفاده شده را در سطل زباله بیندازید.

 از دیگر خدمات همراه طب : ویزیت متخصص داخلی در منزل

نکات ایمنی در مورد استفاده از تامپون

      همیشه قبل و بعد از دست زدن به تامپون دست های خود را بشویید.

      فقط از یک تامپون در هر بار استفاده کنید.

      بیش از 8 ساعت از تامپون استفاده نکنید.

      اگر از تامپون استفاده می کنید، سندرم شوک سمی (TSS) را بشناسید و در صورت مشاهده هر گونه علائم مانند تب، لرز، بثورات پوستی، سرگیجه و استفراغ فوراً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

      هنگام استفاده از تامپون از رابطه جنسی خودداری کنید

 از خدمات پرستار ما هم بهره ببرید : فصد خون در منزل ، تنقیه در منزل

موارد منع مصرف تامپون قاعدگی 

در حالی که تامپون ها برای بسیاری از زنان یک محصول بهداشتی قاعدگی راحت و موثر هستند، مواردی وجود دارد که استفاده از آنها توسط پزشک متخصص زنان توصیه نمی شود در ادامه به ذکر این موارد می پردازیم:

      اگر عفونت واژینال مانند واژینوز باکتریایی یا عفونت مخمر دارید، استفاده از تامپون می تواند عفونت را تشدید کند.در این صورت تامپون گزینه مناسبی برای شما نمی‌باشد.

      تامپون ها این قابلیت را دارند که تعادل pH واژن را مختل کنند که در این صورت احتمال ابتلا به عفونت افزایش پیدا می‌کند و اگر چنانچه با این مشکل مواجه هستید بهتر است استفاده از  تامپون را فراموش کنید و به جای آن از نوار بهداشتی یا کاپ قاعدگی استفاده کنید.

      سندرم شوک سمی یک بیماری نادر اما جدی در بین خانم ها است است که می تواند به استفاده از تامپون نیز مرتبط باشد. علائم این سندروم می‌تواند شامل تب، لرز، بثورات پوستی، سرگیجه و استفراغ باشد و اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، فوراً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

      چنانچه خشکی واژن دارید، استفاده از تامپون ممکن است برای شما ناراحت کننده یا دشوار باشد. در این صورت از روش های جایگزین استفاده نمایید.

      اگر آناتومی غیر معمول واژن دارید، ممکن است قرار دادن یا خارج کردن تامپون برای شما سخت باشد و شما را دچار دردسر نماید.

      متخصص زنان معمولا به مادرانی که اخیراً زایمان کرده اند، توصیه می کنند تا 6 هفته از تامپون استفاده نکنند. در این مدت استفاده از نوار بهداشتی یا کاپ قاعدگی به عنوان روش جایگزین پیشنهاد می‌شود.

اگر در مورد اینکه آیا تامپون برای شما مناسب است یا خیر، مطمئن نیستید، همیشه باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید تا بهترین روش بهداشتی قاعدگی را برای نیاز شما توصیه کند.

درد هاتو درمان کن : ویزیت در منزل 

مزایای استفاده از تامپون قاعدگی

بسیاری از بانوان با توجه به سطح آگاهی خود از مزایای تامپون، ترجیح می‌دهند برای راحتی بیشتر و بسته به نیاز خود از یک نوع تامپون برای دوران قاعدگی خود استفاده نمایند. تامپون مزایای زیادی دارد زیرا در داخل واژن قرار می‌گیرد، بنابراین بر خلاف نوار بهداشتی، برجستگی یا نمایان بودن خارجی ندارد. و برای پوشیدن لباس‌های تنگ و یا فعالیت‌های ورزشی، مناسب هستند و با یک خانم با قرار دادن تامپون ، بدون نگرانی از نشتی یا لکه شدن، به شنا، ورزش یا فعالیت‌های دیگر می‌پردازد. یکی دیگر از مزایای تامپون‌ها در مقایسه با نوار بهداشتی،این است که می‌توانند خون قاعدگی را به طور موثرتری جذب کنند و این وسیله برای افرادی که قاعدگی سنگین و خونریزی زیاد دارند، مناسب است.

برخلاف نوار بهداشتی، تامپون ها رطوبت را جذب نمی‌کنند در نتیجه فرد احساس خنکی و خشکی بیشتری را تجربه خواهد کرد.نکته خیلی مهم در ارتباط با استفاده از تامپون‌ این است که به دلیل جذب خون در داخل واژن، بوی قاعدگی کاهش می‌یابد.

معایب تامپون قاعدگی

      خطر ابتلا به سندرم شوک سمی در استفاده از تامپون وجود دارد. اگرچه این سندروم یک بیماری نادر است اما باید جدی گرفته شود زیرا در اثر استفاده از تامپون ممکن است در برخی موارد رخ دهد.

      استفاده از تامپون به خصوص برای افرادی که جریان قاعدگی خفیفی دارند، می‌تواند باعث خشکی و تحریک واژن شود و این مسئله یکی از معایب استفاده از تامپون به شمار می آید.

      مشکل بعدی که ممکن است پیش بیاید این است که برخی از افراد در خارج کردن تامپون، به خصوص در اولین بار، با سختی مواجه می‌شوند.

      خطر گم شدن تامپون در داخل واژن وجود دارد که یکی از معایب تامپون میباشد.

      تامپون‌ها از مواد تجزیه ناپذیر ساخته شده‌اند که به محیط زیست آسیب می‌رسانند.

در نهایت، انتخاب بین تامپون و نوار بهداشتی به ترجیح شخصی شما بستگی دارد. مزایا و معایب هر دو را بسنجید و ببینید کدام یک برای شما مناسب‌تر است.مشورت با متخصص زنان را در استفاده از تامپون همچنین می‌توانید از کاپ قاعدگی به عنوان جایگزینی برای تامپون و نوار بهداشتی استفاده کنید.

دیگر نیازی نیست برای ماما از خانه بیرون بروید : ویزیت ماما در منزل 

چگونه از میزان جذب تامپون زنانه آگاه شویم ؟

برای آگاهی از میزان جذب تامپون زنانه روش هایی وجود دارد که می‌توانید آنها را امتحان کنید. نخ تامپون را به آرامی بکشید اگر احساس کردید تامپون پر است، نشانگر این است که باید تامپون را تعویض کنید.

همچنین میتوانید به رنگ نخ تامپون توجه کنید. اگر نخ، قرمز یا صورتی شده باشد، نشان‌دهنده آن است که تامپون پر است .

روش دیگری وجود دارد اینکه انگشت خود را داخل واژن قرار دهید و به آرامی تامپون را لمس کنید. اگر احساس کردید تامپون پر است، آن را عوض کنید. به طور کلی،بسته به میزان خونریزی قاعدگیتان، تامپون‌ها باید به طور متوسط هر 4 تا 8 ساعت یکبار، تعویض شوند و چنانچه جریان قاعدگی شما سنگین است، سعی کنید تامپون‌ها را هر 2 تا 3 ساعت یکبار تعویض کنید.

اگر جریان قاعدگی سبک و کم باشد، تامپون‌ها را فقط هر 8 تا 12 ساعت یکبار تعویض کنید.

تامپون قاعدگی

انواع تامپون قاعدگی

تامپون‌ها در انواع مختلف و با ویژگی‌های متفاوتی برای پاسخگویی به نیازهای مختلف زنان در طول دوران قاعدگی ارائه می‌شوند.

مهمترین دسته‌بندی تامپون‌ها بر اساس میزان جذب آنها است:

      تامپون سبک : برای خونریزی‌های کم  و یا روزهای ابتدایی پریود مناسب هستند.

      متوسط : این نوع تامپون ها برای خونریزی‌های متوسط ​​تا زیاد گزینه های خوبی هستند.

      سوپر : برای خونریزی‌های زیاد می‌توان از این مدل استفاده نمود.

      سوپر پلاس :برای خونریزی‌های بسیار زیاد و قاعدگی های سنگین ، این نوع تامپون را می‌توان بکار برد.

علاوه بر دسته بندی بر اساس میزان جذب، تامپون‌ها در ویژگی‌های دیگر زیر نیز دسته‌بندی می‌شوند:

      با اپلیکاتور یا بدون اپلیکاتور: اپلیکاتور پلاستیکی یا مقوایی به قرار دادن آسان‌تر تامپون در داخل واژن کمک می‌کند.

      معطر و ساده : برخی از تامپون‌ها دارای عطر ملایمی برای پوشاندن بوی نامطبوع قاعدگی می باشند.

‌نظرات کاربران