اگر سن شما ما بین 15 تا 24 سال است بهتر است در روابط جنسی خود درباره نبود بیماری سوزاک در شریک جنسی تان اطمینان یابید. حدود 87 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند شاید اگر مراقبت نکنید؛ شما هم به جمع آنها بپیوندید. در این مقاله درباره اینکه سوزاک چیست و چه علائمی دارد؟ در واقع، از علائم یا درمان سوزاک در زنان و مردان را می خوانید. برای تشخیص سوزاک می توانید با درخواست خدمات ویزیت در منزل، بهترین متخصص عفونی تهران را ملاقات کنید.
وارد شوید: اطلاع از سایر خدمات ارائه شده توسط مرکز خدمات درمانی در منزل همراه طب
بیماری سوزاک چیست؟
یک بیماری عفونی است که از طریق برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده منتقل میشود. عامل بیماری سوزاک، باکتری به نام نایسریا گونوره ( گنوکوک) می باشد که موجب ایجاد عفونت در ناحیه تناسلی، راست روده و گلو خواهد شد.
علائم بیماری سوزاک
می توان گفت: همه افرادی که به گونوکوک مبتلا هستند ممکن است علائمی از خود نشان ندهند.که همین امر، خطر انتقال ناآگاهانه بیماری را به شدت بالا می برد. با پیشرفت بیماری سوزاک، مردان و زنان، علائم متفاوتی را تجربه می کنند. علائم سوزاک در مردان و زنان عبارتند از:
علائم سوزاک در مردان
10-30 درصد مردان مبتلا به سوزاک از خود علائمی ندارند. اما با این حال، نشانه های زیر در باقی آقایان می تواند علامتی از ابتلا به بیماری سوزاک باشد:
- داشتن درد و سوزش در هنگام ادرار کردن
- تکرر ادرار، احساس درد و التهاب در بیضه ها
- تورم و قرمزی در نوک آلت تناسلی
- گلو درد
- خارش یا درد مقعد
- التهاب و درد در پروستات
- ترشحات چرکی (به رنگ های سفید، سبز، زرد) از آلت تناسلی
درمان کلیه بیماری های بزرگسالان با ویزیت متخصص داخلی در منزل
علائم سوزاک در زنان
حدود 50 درصد از زنان مبتلا علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند. حتی ممکن است علائم آنها با عفونت مثانه اشتباه گرفته شود.
- داشتن درد در زمان برقراری رابطه جنسی یا حتی خونریزی بعد از رابطه
- خونریزی بین دو قاعدگی
- پریودی با خونریزی شدیدتر
- درد یا حساسیت در قسمت پایین شکم
- احساس سوزش در زمان ادرار
- ترشحات غیر معمول به رنگ زرد یا سبز از واژن
- با گسترش عفونت (التهاب رحم، لولههای فالوپ و صفاق، درد معده و تب)
ملاقات بدون نوبت و شبانه روزی: ویزیت متخصص عفونی در منزل
سوزاک و زنان باردار
در صورتی که زنان باردار به سوزاک مبتلا شوند، ممکن است دچار زایمان زودرس شوند یا جنین مرده به دنیا بیاورند. ضمن اینکه امکان انتقال باکتری عامل بیماری سوزاک از مادر به نوزاد در زمان زایمان وجود دارد. با انتقال این بیماری، نوزاد دچار التهاب در چشمانش شده که به کوری او منجر میشود. لذا انجام آزمایش سوزاک در زمان بارداری توصیه میشود.
تماس با مرکز اعزام پرستاری برای انجام آزمایش خون در منزل
عوارض بیماری سوزاک
بیماری سوزاک درمان نشده می تواند باعث نازایی و ناباروری در زنان و مردان شود. حتی ممکن است باکتری از طریق خون به کل بدن گسترش یابد، و فرد دچار تب شدید، درد مفاصل و تغییرات پوستی شود. کوردی در نوزادان نیز از عوارض سوزاک می باشد.
- کوری نوزاد
- پخش شدن عفونت در سراسر بدن
- ناباروری
- افزایش خطر ابتلا به ایدز
درمان سوزاک
درمان سوزاک باید با همکاری شریک جنسی فرد صورت پذیرد. زیرا امکان بازگشت مجدد بیماری و انتقال دوباره از فرد آلوده وجود دارد. ضمن اینکه پایش سه ماه برای درمان سوزاک وجود دارد یعنی سه ماه پس از پایان درمان، باید برای غربالگری عفونت مجدد، آزمایش سوزاک را تکرار کنید.