بسیاری از افراد ، مخصوصا کودکان خاطره تلخی از آمپول زدن دارند زیرا ترس از آمپول زدن باعث شده که این مسئله به کابوسی وحشتناک برای آنها تبدیل شود و والدین و اطرافیان با ترفندهای مختلف کودکان را به درمانگاه برده تا تزریق برایشان انجام شود. ولی چرا این حجم ترس از آمپول در کودکان وجود دارد. به ظاهر یک تزریق ساده میآید ولی در باطن خیلی ترسناک .باید بگوییم که ترس از آمپول در کودکان امری شایع است و میتواند ریشه در عوامل مختلفی داشته باشد و به ندرت کودکی را میبینیم که از آمپول واهمه نداشته باشد.طبق برخی مطالعات، حدود 20 تا 30 درصد از کودکان از آمپول میترسند. این ترس میتواند در برخی از کودکان بسیار شدید باشد و منجر به اضطراب، گریه، لرزش و حتی غش شود.
اگر به عنوان والدین دغدغه مند مایلید تا به کودکتان در غلبه بر ترس از آمپول کمک کنید پس ما را تا انتهای این نوشتار همراهی کنید. عوامل ترس از آمپول، تزریقات در منزل و مزایا و معایب آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.
از خدمات ما بهره ببرید : ویزیت متخصص داخلی در منزل ، رادیولوژی در منزل
دلایل رایج ترس از آمپول در کودکان
ترس و واهمه کودکان از تزریق آمپول و سرم علت های مختلفی دارد. تزریق میتواند با درد همراه باشد، و این درد برای کودکان به ویژه کودکان خردسال، ناراحتکننده و ناخوشایند است. همچنین دیدن سوزن یا میتواند برای کودکان ترسناک باشد.اگر کودکی در گذشته تجربه تلخی از آمپول زدن داشته باشد، به در بیشتر موارد در آینده نیز از آن میترسد. برخی از کودکان نیز به طور کلی ترسو هستند و ممکن است از هر چیزی که برایشان ناآشنا باشد، بترسند.در حین تزریق آمپول، کودکان احساس میکنند بر بدن خود کنترلی ندارند، و این موضوع میتواند برای آنها اضطرابآور و ترسناک باشد. برخی از کودکان نیز نسبت به درد، لمس و سایر محرکهای حسی حساسیت بیشتری دارند و به همین دلیل تزریق برای آنها ناخوشایندتر باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم که در درک و پردازش اطلاعات حسی، از جمله درد، مشکل دارند، بنابراین تزریق میتواند برای آنها چالش برانگیز باشد.
نکته حائز اهمیت این است که ترس از آمپول یک ترس طبیعی و شایع در کودکان بوده و مهم است که با صبر و حوصله با کودکتان رفتار کنید و به او در غلبه بر این ترس کمک کنید.
برای آشنایی و مشاوره کلیک کنید : گواهی فوت در منزل
روش هایی برای کمک به کودکانی که از آمپول میترسند
روش هایی برای کاهش اضطراب و ترس کودکان از آمپول قبل از تزریق و در حین آن و بعد از تزریق وجود دارد که در ادامه به تفکیک آنها را بیان خواهیم کرد:
قبل از تزریق
● قبل از تزریق با کودک خود در مورد آمپول صحبت کنید مثلا برای او توضیح دهید که آمپول چیست و چرا انسان به آن نیاز دارد. از تصاویر کتاب ها مجلات برای کمک به درک او استفاده کنید.میتوانید در بازی های روزانه فرآیند تزریق را به صورت بازی با اسباب بازی های پزشکی با فرزندتان انجام دهید.این کار باعث میشود تا تزریق آمپول امری عادی جلوه کند.
● به کودکتان اطمینان خاطر بدهید و به او بگویید که در تمام مراحل کنارش خواهید بود و از او حمایت خواهید کرد.
● برای حواس پرتی در طول تزریق، به کودکتان اجازه انتخاب بدهید که نوع اسباببازی یا فعالیت مورد علاقهاش را انتخاب کند.
● قبل از تزریق، به کودکتان تکنیکهای آرامشبخش مانند تنفس عمیق را آموزش دهید.
حین تزریق
● سعی کنید در حین تزریق ، با کودکتان صحبت کنید، برایش آرام آواز بخوانید یا کتاب بخوانید. همچنین میتوانید به او اجازه دهید که اسباببازی مورد علاقه اش را نگه دارد یا یک فیلم تماشا کند.
● از او بخواهید که به خاطرهای خوش فکر کند یا تصور کند که در مکانی شاد و تفریحی است.
● در حین تزریق، دست کودکتان را بگیرید این کار به او آرامش میدهد.
بعد از تزریق
● بعد از تزریق، به کودکتان یک جایزه کوچک به فرزندتان بدهید. با این کار به او انگیزه می دهید که در آینده شجاعت بیشتری به خرج دهد.
● به کودکتان به خاطر شجاعتش در انجام تزریق تعریف و تمجید کنید.
اگر کودکتان به شدت از تزریقات در منزل و درمانگاه به شدت واهمه دارد و با اجرای روش های فوق نتیجه مورد انتظار را نگرفتید،با یک متخصص روانشناس یا مشاور صحبت کنید.
تمامی آزمایشات خود را بدون دردسر در منزل انجام دهید : آزمایش در منزل
آیا تزریق در منزل میتواند برای کاهش ترس کودکان از آمپول موثر باشد؟
در جواب این سوال باید گفت که تزریقات در منزل میتواند یک راه کار برای برخی از کودکان که از آمپول میترسند، باشد. در محیط آشنا و آرام خانه، کودک احساس امنیت و راحتی بیشتری دارد و این کار در کاهش اضطراب و ترس او از آمپول کمک میکند.
مزایای تزریقات کودکان در منزل
● محیط آشنا: تزریق در منزل به کودک شما اجازه میدهد تا در محیطی آشنا و آرام کار تزریقش انجام شود و این کار میتواند به کاهش اضطراب او کمک کند.
● کاهش اضطراب جدایی: برای بعضی از کودکان، جدا شدن از والدین و رفتن به مطب دکتر اضطرابآور است. تزریقات در منزل این اضطراب را از بین خواهد برد.
● کنترل بیشتر: در منزل، والدین کنترل بیشتری بر محیط اطراف دارند و از قبل شرایط را برای کودک خود مهیا میکنند.
● حواس پرتی: والدین همچنین از اسباببازیها، کتابها و یا علاقه مندی های دیگر برای حواس پرتی کودک در حین تزریق استفاده میکنند.
معایب تزریقات کودکان در منزل
● دشواری دسترسی به خدمات: در بعضی مناطق، ممکن است دسترسی به خدمات تزریقات در منزل دشوار باشد.
● هزینه: تزریقات در منزل هزینه بیشتری نسبت به تزریق در مراکز درمانی دارد.
● مهارت پرستار: پرستاری که تزریق در منزل را انجام میدهد باید در انجام این کار و ارتباط با کودکان مهارت داشته باشد.
در نهایت، اینکه آیا تزریقات در منزل برای کودک شما مناسب است یا خیر، به عوامل مختلفی بستگی دارد، اگر کودک شما ترس شدیدی از آمپول دارد، تزریقات در منزل برای او مفیدتر خواهد بود .
و اگر کودک شما سابقه بیماری خاصی دارد، قطعا تزریق آمپول در مطب دکتر و یا مراکز پزشکی درمانی معتبر برای او ایمنتر خواهد بود.
بنابراین عاقلانه ترین کار این است که قبل از تصمیمگیری برای تزریق در منزل، حتماً با پزشک کودکتان مشورت کنید. او میتواند با در نظر گرفتن تمام عوامل، بهترین راهکار برای کاهش ترس از آمپول را برای فرزندتان توصیه کند.
کلیک کنید : ویزیت متخصص زنان در منزل
ترفندهای جالب پزشکان برای کاهش ترس از آمپول در کودکان
برخی پزشکان و متخصصان اطفال با استفاده از ترفندهای مختلف میتوانند به کاهش ترس آمپول در کودکان کمک کنند.آنها با استفاده از دکوراسیون شاد و کارتونی، نورپردازی ملایم، موسیقی آرام و صحبت کردن با لحنی ملایم به آرامش کودک در حین تزریق کمک میکنند.همچنین با توضیح ساده فرآیند تزریق اضطراب کودک را کم میکنند.از طریق صحبت با کودک در مورد موضوعات مورد علاقه کودک، کارتون های روز و پخش موسیقی یا ویدیو، یا استفاده از اسباببازی های جذاب حواس او را از تزریق پرت میکنند.تعریف و تمجید از شجاعت کودک بعد از تزریق و دادن یک هدیه کوچک تاثیر زیادی در انگیزه دادن به کودک دارد که پزشکان خلاق و دلسوز این روش را به کار میبرند.آنها میدانند که حضور والدین در کنار کودک، صحبت کردن با او و نگه داشتن دستش میتواند به آرامشش کمک کند.بعضی پزشکان ترفند جالب دیگری به کار میبرند؛ به دلیل اینکه بسیاری از کودکان از روپوش سفید پزشکی واهمه دارند. در هنگام تزریق آمپول برای کاهش ترس کودک، روپوش را از تن بیرون میآورند که از اضطراب و ترس کودک در هنگام تزریق آمپول و یا واکسن بکاهند.
انتخاب روش مناسب برای کاهش ترس از آمپول در کودکان به سن ،تجربه قبلی آنها نسبت به تزریق بستگی دارد و صبر و حوصله و رفتار مثبت والدین نقش بسیار مهمی در کاهش ترس کودکان از آمپول دارد. همانگونه که خشنونت و تنبیه در هنگام ترس کودک میتواند به تشدید ترس او کمک کند از طرف دیگر صبوری والدین تاثیر زیادی در روند کاهش ترس و واهمه کودک در حین تزریق آمپول دارد.